Locations för foto och film Siggesta Gård Värmdö

Locations för foto och film

På Siggesta Gård har vi möjlighet att erbjuda en stor variation på lokaler för film, fotografering, inspelningar och projekt.  Hyr en lokal, flera eller hela gården.

Fria ytor

Siggesta Gård omfattar totalt 498 hektar mark, vilket ger möjlighet att hitta avskilda platser för unika projekt. All mark ägs av gården själv, så inga tillstånd behövs sökas för exempelvis drönare. Gården ligger lantligt och lugnt på Värmdö med egen hållplats för SL-buss. Med bil tar det cirka 40 minuter från Slussen.

Teknik, projektledning & extra utrymmen

Vi kan bistå med teknisk utrustning, så ingen OB-buss behövs på plats. Projektledning erbjuds vid behov. Det finns även möjlighet till utrymmen för kontor eller backoffice om produktionen kräver detta. 

Miljö & natur, skärgård & skog

Siggesta Gård är beläget i en varierande miljöbestående av skog, ängar, hagar och hav. Med egen naturstrand är Stockholms skärgård ett unikt inslag i den lantliga omgivningen. I hagarna går alpackor, getter, får, höns och hästar. Stall Siggesta delar gårdsplan med hotellet. Vi har även en 1500 kvm stor köksträdgård, som grönskar under säsong.

Utbud

I Restaurang Ladugården serveras måltider under hela dagen, inklusive frukost, lunch och middag. Vi ordnar även catering vid behov. Kaffe finns såklart! Önskas hotellrum under produktionen erbjuder vi 58 personliga, bekväma och ombonade boutiquerum, totalt 140 bäddar. Alla rummen har en variation på inredning och stil.

Med 15 konferensrum som rymmer upp till 535 personer och en golvyta på 325 kvm, samt14 meter i takhöjd i den största lokalen, finns ett brett utbud av variation på storlek, stil och tema.

Kultur och historia

Siggesta Gård stoltserar med en av Värmdös kanske äldsta byggnader, den gamla Munkkällaren med anor från 1400-talet. På markerna finns även kulturminnesmärkta vikingagravar, en herrgård i 1700-tals anda, herrgårdsflyglar och ladugårdar, boningshus och hotellbyggnader. 

Miljöpolicy

Siggesta Gård på norra Värmdö i Stockholms skärgård uppfördes just här eftersom skogen och marken är bördig, skogen intill och närheten till havet. När vi utvecklar Siggesta Gård måste vi minnas just det och fortsätta dra nytta av och värna om vår miljö, såväl nära som globalt. Därför vill vi berätta om några av alla de saker vi gör för att utvecklas så stort som möjligt med så liten påverkan på miljön som möjligt 

Byggnationer

Vi renoverar våra byggnader varsamt och använder gamla byggmetoder med fokus på energiförbrukning. Vi bygger med byggmaterial med mycket låg belastning på miljön (trä, sten, tegel, slamfärg t.ex.) 

Känt från TV

Kanske känner du igen Siggesta Gård från olika Tv-produktioner.? TV4 har spelat in flera säsonger av Bonde söker fru "Kärlek åt alla" hos oss. Svt:s "Gift vid första ögonkastet" 2024 är också inspelat på Siggesta. Med stor variation av härliga miljöer passade Siggesta utmärkt för att arrangera fyra personliga bröllop.

Referenser

Natur & miljö

Lokaler

hotellrum