Oops, här har vi missat att lägga upp fler bilder.
Äventyrlig naturupplevelse

Beskrivning

Natur
Matlagning
Teambuilding

I aktiviteten Bushcraft får ni, tillsammans med vår naturguide, lära er grunderna i vildmarksliv. Eldkunskap, prepping, tyda naturens tecken, första hjälpen m.m.

Aktivitet med överlevnadskurs

Bushcraft är en äventyrlig naturupplevelse för gruppen. Den sammansvetsar deltagarna och sätter dem i situationer där de i vanliga fall kanske inte brukar hamna. Ni möts upp på Siggesta Gård för hembakt fika och en introduktion av dagen. Transport i egna bilar till båtens avgångsplats för färd mot Läknäsholmen. Båten avgår runt kl. 11:00.

Under er vistelse på Lökholmen får ni lära er att samarbeta och överleva i naturen samtidigt som ni njuter av den fantastiska omgivningen. Ni kommer även att få laga lunch över öppen eld vilket kommer att vara en härlig upplevelse. Vid kl. 16.00 går båten tillbaka till Siggesta Gård där ni kan njuta av en vällagad middag och en skön övernattning.

Alternativt så stannar ni kvar i omgivningarna kring Siggesta Gård och aktiviteten anordnas i närheten. Tid för aktiviteten är cirka 4h.

Kanotpaddling

Om ni önskar att uppleva ännu mer av naturen och sjön, så kan ni lägga till kanotpaddling och glida fram på vattnet. Detta kommer att ge er ett oförglömligt äventyr i naturen och vi hoppas att ni får njuta av er vistelse på Stora Löknäsholmen och att ni får en minnesvärd tid tillsammans.

Lokalhyran ingår

Boka vår aktivitet Bushcraft och få lokalhyran dag ett på köpet!

Jonas naturguide Siggesta Gård

Bushcraft enligt vår naturguide

"Bushcraft är en samling kunskaper som behövs för att kunna utöva ett mer naturnära friluftsliv. Bushcraft handlar mer om kunskap än om utrustning. Ett enkelt sätt att skilja på vad överlevnad kontra bushcraft innebär är: En överlevnadssituation vill du ta dig ifrån. Bushcraft har du själv valt att vara i den miljö du befinner dig i."
–  Jonas

Utmaningar som ni får prova på

  • Deltagarna får lärdom om skogs- och vildmarkskunskap.
  • Eldkunskap i hur man gör upp eld med hjälp av eldstål och kniv.
  • Belyser prepping som handlar om att vara förberedd när allt inte går som man tänkt sig.
  • Hantera eggverktyg som kniv, yxa och såg.
  • Hur du med dessa verktyg kan tillverka nödvändig utrustning för er vistelse i naturen.
  • Ni lär är er också att tyda tecken i naturen som underlättar för orientering och förflyttning.
  • Första hjälpen. Hur agerar jag och behandlar jag en skada som uppstår.
  • Praktisera att bygga läger, anlägga olika eldstäder, samla bränsle till elden, tillverka redskap för lägerbygge och matlagning.

Kläder efter väder

Deltagarna tar själva med sig kläder och skor som är anpassade för utomhusaktivitet och lämpad efter rådande väderlek.

Bokningsförfrågan

Sammanfattning

Carola, Gun och Lena hälsar er varmt välkomna till Siggesta Gård.

Vi ser till att er konferens blir genomförd på allra bästa sätt. Vårt mål är att alla våra gäster ska känna sig som hemma!