Oops, här har vi missat att lägga upp fler bilder.

Beskrivning

I samma hus som Stora Munken ligger också Lilla Munken, ett rustikt mötesrum i gårdens äldsta byggnad.. Mellan de två rummen finns ett kök med plats för kaffe och fika.

Lokal med historia

I Lilla Munken är det äkta patina. Putsade väggar som möter timrade väggar och synliga takbjälkar. Fönsternischerna är djupa och bidrar till den lite råa lantliga atmosfären. Mjuka fällar pryder stolarna och rejäla träbord tar plats i rummet.  Lilla Munken kan hyras separat eller som grupprum när man vill ha hela byggnaden för sig själv. Uppförd i gråsten och stortegel är detta gårdens äldsta byggnad, kanske till och med Värmdö kommuns äldsta byggnad. Under byggnaden finns tre tunnvalv och medeltida experter menar att delar av källaren kan vara från 1300-talet. Sägnerna säger att det gick en hemlig gång därifrån ned till Norrnäs så munkarna kunde smita över till nunnorna som bodde där… Vi låter det vara osagt om det fanns vare sig munkar, gång eller nunnor.

Möblering

Ordinarie möblering i Lilla Munken är styrelsesittning.

Teknik

I lokalen finns:

  • TV- skärm 65” att koppla upp dator till
  • 1 st blädderblock
  • Whiteboard
Bokningsförfrågan

YTa & sittningar

Carola, Gun och Lena hälsar er varmt välkomna till Siggesta Gård.

Vi ser till att er konferens blir genomförd på allra bästa sätt. Vårt mål är att alla våra gäster ska känna sig som hemma!